МАРИЯ КАВАРДЖИКОВА ОТНОВО ЗАВЛАДЯВА СЦЕНАТА НА ОБЩИНСКИ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "БОЯН ДАНОВСКИ"

Емблематичната театрална актриса Мария Каварджикова след 28 години се завръща на сцената на Общински драматичен театър „Боян Дановски” по случай 95 години от създаването му.

Мария Каварджикова е част от новата постановка на Ивайло Христов „Последният янки” по Артър Милър. За нея той сформира състав от популярни и обичани български актьори като Мария Каварджикова, Георги Стайков, Албена Колева, Стоян Алексиев. „Всеки човек с разум в тази страна трябва да е в депресия”, репликата, която е отличителен знак за автора и самата постановка.

Премиерата на спектакъла ще се проведе на 27 март (четвъртък) 2014 г. от 19.00 ч. в Общински драматичен театър „Боян Дановски”. Следващото представление ще бъде изнесено на 30 март (неделя) от 19.00 ч. на сцената на  "Сълза и смях".

Мария Каварджикова изкарва 8 незабравими години на сцената на Общински драматичен театър „Боян Дановски”, които бележат нейния артистичен път напред. От 1986 до 1990 г. е част от екипа на театър „Сълза и смях”. От 1990 г. до днес работи в Народния театър „Иван Вазов”.

Всички познават нейния меден ефирен глас и тембър, всички нейни почитатели са омагьосани от нейната грациозност и финес, символи за всяка нейна роля. Изиграла е над 50 роли в театъра и още толкова в киното. Носител е на наградата за главна женска роля на Съюза на артистите в България за ролята на Василиса Карповна в „На дъното” от Максим Горки, притежава две награди „Аскеер” за главна женска роля през 1996 г. в „Спускане от връх Морган” от Артър Милър в Театър „99” и за главна женска роля през 1998 г. в „Бившата мис на малкия град” от Мартин МакДона. Пиесите, които българската публика ще помни са грандиозната по успех „Теофано” от Радко Радков и „Опера за три гроша” на Бертол Брехт.

Сцената очаква актьорският състав, а залата на театъра, очаква всички почитатели на българското театрално творчество.