КИНО В ТЕАТЪРАСтартираме с прожекции за най-малките зрители с анимационния филм „Легендата за Кунг-Фу Заека“ от 11.00ч. на 18-ти и 19-ти април.  Помислили сме и за техните родители с прожекциите на игрални филми – от 18.00 и 20.00ч.

Програмата за 18 април 2015г.:

11.00ч.„Легенда за Кунг-Фу Заека“ - детски анимационен филм, озвучен на български език

ЛЕГЕНДА ЗА КУНГ-ФУ ЗАЕКА

/Legend of Kung-Fu Rabbit/

Продължителност: 89 минути

Режисьор: Сули Дзун

Сценарист: Дзоу Дзиджа

След предателството на най-добрия си ученик - Слаш, кунг-фу майсторът - ранен и с последни сили, успява да напусне града и да се добере до едно селце. Скромният фермерски готвач – Фу, намира на прага на своята врата умиращия майстор. Без да има голям избор, кунг-фу майсторът успява да предаде всичките си умения на заека Фу, който му обещава да намери дъщеря му - Пени и да й предаде плочката на кунг-фу академията. Неподозирайки нищо, чрез своето обещание, Фу навлиза в начинание, което ще промени живота му завинаги. След като намира кунг-фу академията, разбира, че тя е завладяна от Слаш. Докато открие Пени, Фу започва работа в Академията, като помощник в кухнята. В града той среща мистериозно момиче, което не разкрива своята самоличност. В крайна сметка се оказва, че това е Пени. Тя и Фу са подгонени от подлия Слаш, който иска да ги убие и да превземе целия град.

 

17.30ч.„КОЗИЯТ РОГ“, България, 1971г., реж.Методи Андонов, в главните роли Катя Паскалева и Антон Горчев.

Официалното откриване ще направим с един от десетте най-любими филми „Козият рог“ - български игрален филм, смятан от мнозина за едно от върховите постижения на българското кино. Режисьор на филма е Методи Андонов, а автор на сценария — Николай Хайтов. В главните роли участват Катя Паскалева (Мария) и Антон Горчев (Караиван). Автор на музиката към филма е Мария Нейкова, като по-късно по текст на Богомил Гудев се ражда популярната песен „Двама“, изпълнявана от Мария Нейкова.

Годината е 1972 г. и на белия екран се появява филмът на Методи Андонов "Козият рог" по разказа на Николай Хайтов. Лентата добива голяма популярност и е забелязана от журито, изготвящо номинациите за филмовите награди Оскар – директно в петицата. По стечение на обстоятелствата и времето, в което излиза на екран участието му за престижната награда е осуетен и въпреки това е филм с множество международни награди.

Жестокостта не се забравя, но красотата и любовта съществуват…

След брутално убийство на българка от турци, баща и дъщеря живеят под знака на отмъщението, но освен омразата има и друга сила, която трудно могат да победят…

1672 година, малко родопско село. Докато козарят Караиван /Антон Горчев/ е със стадото си високо в планината, в къщата му нахлуват четирима турци, който изнасилват красивата му съпруга и тя умира. Свидетел на жестокостта е малката им дъщеря Мария. Обзет от болка и ярост, Караиван подпалва обругания си дом и отвежда детето в планината. В продължение на десет години той възпитава Мария като мъж. Тя може да язди, да стреля с пушка, да се бие с тояга. Целта е отмъщение. Трима от турците, участници в зверския акт, са убити хладнокръвно от младата жена със забит кози рог – символ на възмездието. Дебнейки четвъртия в богатата му ориенталска къща, Мария случайно става свидетел на любовна сцена, която събужда женската й природа. Развълнувана и объркана, тя дори се разколебава да го убие. Мария започва да се вглежда в тялото си, в красивите женски дрехи и се влюбва в млад овчар, на когото се отдава. Любовта измества омразата в сърцето й. Но не това очаква от нея баща й, който забелязва промяната и решава да я върне обратно към отмъщението. Късно. Мария вече е вкусила от любовта и не може да забрави…

 

20.00ч. – „Жокерът“ с Джейсън Стейтъм

ЖОКЕРЪТ

В ролите: Джейсън Стейтъм, Франсоа Винсентели, Джейсън Александър, Крис Браунинг, Доминик Гарсиа-Лоридо, Макс Касела, Хоуп Дейвис, Ан Хечи, Майкъл Ангарано, Майло Вентимиглиа, Стенли Тучи, София Вергара, Режисьор: Саймън Уест

Сценарист: Уилям Голдман

Продължителност: 92 минути

Пристрастеният към залаганията Ник Уайлд работи временно като консултант по сигурността в Лас Вегас. Той е нает от отегчения Сайръс Киник за бодигард и гид, докато младия милионер обикаля и залага в „градът на хазарта“. Междувременно стара позната на Уайлд, Холи, е жестоко пребита и изнасилена от трима души в хотелска стая на „Голдън Нъгет“. Тя моли Ник да намери непознатите извършители, за да ги съди. Мъжът открива отговорниците за престъплението. Холи обаче не се задоволява само с информация, тя иска отмъщение. Внезапно Ник се озовава в криминалния свят, преследван от мафията. Повишил залога, Ник има само един шанс да промени нещата ... и този път това е всичко или нищо.

 

Програмата за 19 април 2015г.:

11.00ч. – „Легендата за Кунг-Фу Заека“ - детски анимационен филм, озвучен на български език

18.00ч. – „Жокерът“ с Джейсън Стейтъм

20.00ч. – „Учебник по любов“ с участието на Робърт Де Ниро, Моника Белучи, Микеле Плачидо

УЧЕБНИК ПО ЛЮБОВ

В ролите: Робърт де Ниро, Моника Белучи, Рикардо Скамарцио, Карло Вердоне, Лаура Чиати, Валерия Соларино, Донатела Финокиаро

Режисьори: Джовани Веронеси

Сценаристи: Джовани Веронеси, Андреа Агнело, Уго Кити

Продължителност: 129 минути

Режисьорът Джовани Веронези е създал три истории, за да илюстрира трите възрасти на мъжа – Младостта, Зрелостта и След това, и ги е свързал чрез образа на каращ такси Купидон. Виждаме Роберто – адвокат, който е готов да се ожени за Сара, докато не среща момичето от провинцията Микол. Виждаме още Фабио – женен телевизионен говорител, съблазнен от луда жена, която го преследва – Елиана. Виждаме и Адриан (Де Ниро, говорещ на италиански), който се връща към младостта си благодарение на пламенната дъщеря на портиера, Виола. Феновете на популярното италианско кино ще се влюбят в този забавна, макар и на места политически некоректна романтична комедия.

Билети на касата на театъра: тел. 076 603 203