КИНО В ТЕАТЪРА

 

8 май   /петък/ от 18.00ч. и 9 май /събота / от 20.00ч.

„ПАЗИТЕЛЯТ“

Жанр: Драма, Фантастика

САЩ / 2014 / 97 минути

Сценарист: Майкъл Митник

Режисьор: Филип Нойс

В ролите: Мерил Стрийп, Камерън Монаган, Брентън Туейтс, Кейти Холмс, Джеф Бриджис, Тейлър Суифт, Александър Скарсгард

Оператор: Рос Емъри

Продуцент: Ники Силвър

 

Завладяващата история на "Пазителят" се върти около Джонас (Брентън Туейтс), млад мъж, който живее в наглед идеален, макар и безцветен свят на еднаквост и задоволство.

 

Но когато започва да прекарва време с Пазителя (Джеф Бриджис), който е единственият носител на спомените на общността, Джонас бързо започва да открива мрачни и смъртоносни тайни за миналото на комуната.

 

С новооткритата сила на знанието, той осъзнава, че залозите са много по-високи, отколкото си е представял - въпросът е на живот и смърт за него и хората, които обича.

 

Джонас осъзнава, че трябва да се измъкне от техния свят, за да успее да ги предпази - предизвикателство, което никой не е преодолявал дотогава.

 

"Пазителят" е създаден по обичния едноименен роман на Лоис Лаури, който е носител на наградата "Нюбъри Медал" за 1994 година и има продадени над 10 милиона екземпляра по цял свят.

 

8 май   /петък/ от 20.00ч., 9 май /събота / от 18.00ч. и 10 май /неделя/ от 20.00ч.

„КРЪВ ЗА КРЪВ“

Сценарист: Дж. Х. Уаймън

Режисьор: Нилс Арден Оплев

В ролите: Дженифър Бътлър, Арманд Асанте, Изабел Юпер, Терънс Хауърд, Доминик Купър, Колин Фарел, Нуми Рапас, Изабел Юпер, Франки Джи, Луис Да Силва-мл.

Продуцент: Нийл Х. Мориц

КРЪВ ЗА КРЪВ е екшън-трилър, в чийто център стои любовна история, развиващ се в престъпния подземен свят на Ню Йорк. Виктор (Колин Фарел) е дясната ръка на престъпния бос Алфонс (Терънс Хауърд), който е изправен пред неизвестен човек, систематично избиващ членове на неговата банда и дразнещ го със заплашителни бележки.

Дарси (Доминик Купър) е приятел на Виктор, който също работи за Алфонс. Той е обсебен от идеята да открие кой стои зад убийствата, за да спечели благоразположението на шефа си и да се издигне в организацията. Насред всичко това, Виктор среща Беатрис (Нооми Рапас), загадъчна французойка, живееща с майка си Валентин (Изабел Юпер) в сградата срещу блока на Виктор. Постепенно той става все по-привлечен от нея, докато открива, че Беатрис не е жената, която изглежда, а всъщност е жертва на престъпление, която търси разплата, за което се нуждае от помощта на Виктор.

Но тя скоро открива, че Виктор също не е мъжът, който изглежда, а е човек, търсещ отмъщение за смъртта на съпругата и малката им дъщеря отпреди няколко години. Когато тези двама наранени души, обсебени от идеята за възмездие, се събират, тяхната наситена връзка води до изпълнението на брутален план за наказание.

 

 

9 май 2015г. /събота/ от 11.00ч.

„КРАДЦИ НА ЯДКИ“

Детска анимация

 

10 май 2015г. /неделя/ от 11.00ч.

 

„КУМБА“

Детска анимация

Премиера в България: 25.10.2013

Световна премиера: 04.07.2013

Жанр: Анимация, Озвучен на български език

ЮАР / 2013 / 90 минути

Възрастова група: A - Препоръчва се за деца

Сценарист: Камила Бубна-Кастелиз, Рафаела Деле Доне, Джонатан Робъртс, Антъни Силверстън, Рейчъл Уилдър

Режисьор: Антъни Силверстън

Продуцент: Джеймс Мидълтън, Стюарт Форест, Майк Бъкланд, Антъни Силвърстън, Жан-Мишел Кьониг

 

 

 

 

БИЛЕТНА КАСА: 076 603 203